Pozdravljeni, sem Patrik, jaz sem tisti, ki za vas izdela celovito spletno stran ali trgovino.

Patrik Rubin, Žerovinci 52C, 2259 Ivanjkovci, Slovenija
(+386) 040-780-959
patrik@rubin1.si

Izjava o zasebnosti in uporabi piškotkov

POZOR: Spletno mesto in skupine na socialnih omrežjih je le študentski projekt in ŠE NI registrirano in obdavčeno podjetje!

Kot polnoletna oseba oz. študent opravljam preko portalov kot so www.freelancer.si in/ali www.fiverr.com le t.i. freelancer (svobodnjak) svoja dela oz. ponujam svoje storitve, ki pa so omejene!

1. PIŠKOTKI:

1.1. SPLOŠNO

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatki, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku, da jih shrani na vaš računalnik, mobilno ali drugo napravo. Ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku, s tem se vam tudi stran hitreje odpre in prikaže. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

1.2. VRSTE PIŠKOTKOV

Sejni piškotek se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

1.3. SOCIALNO OMREŽJE

Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij nam omogočajo, da v vsebino svojega spletnega mesta integriramo njihove produkte – tako lahko obiskovalci delite vsebine s svojimi prijatelji oziroma drugimi povezanimi osebami (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Če ob obisku našega spletnega mesta niste prijavljeni v posamezno družbeno omrežje (ali niste njegov član), pa je potrebno soglasje za nalaganje piškotkov s strani vtičnikov. Vendar takih vtičnikov ne uporabljamo, razen pri namestitvah WordPress, kjer ponujamo uporabnikom večjo paleto izbire vtičnikov, imed katerih bi nekateri mogoče posegali v splet po socialnem omrežju, v tem primeru se lahko pojavijo tudi te vrste socialnih piškotkov.

1.4. DRUGE POVEZAVE

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij. Povezave do drugih spletišč najdete tudi, kadar iz določenega npr. vzamemo nek podatek ali informacijo (v tem primeru navedemo vir od kod smo vsebino povzeli.

1.5. SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Spodnji seznam vam prikaže katere piškotke uporabljamo na naših straneh in naših storitvah ter spletnih in drugih aplikacijah. Da pa lahko naši sistemi brezhibno delujejo in da vi lahko brez težav naše storitve uporabljate, je pomembno, da se strinjate z uporabo piškotkov in nekaterih vaših podatkov. Ob pozivu na določeni strani vas prosimo, da sprejmete uporabo piškotkov.

IME PONUDNIK OPIS SEJA
_cfduid Cloudflare CDN piškotek za sejo. 1 mesec
_ga Google Analitični piškotek. 2 leti
_gid Google Analitični piškotek. 2 leti
_gat Google Analitični piškotek. 2 leti
jetpackState Jetpack Piškotek za shranjevanje sporočil vtičnika Jetpack (filtriranje komentarjev). 1 dan, v času seje
moove_gdpr_popup Moove Piškotek za prikaz obvestila o piškotkih. 1 leto
mp_a_mixpanel Moove,neznano Analitični piškotek za zbiranje podatkov. 1 leto
tk_ai WordPress Administrativni piškotek. V času seje
tk_tc WordPress Administrativni piškotek. V času seje
vchideactivationmsg_vc11 Kontaktni obrazec Omogoča pošiljanje sporočila. 1 mesec
wordpress_test_cookie WordPress Preverjanje, če ste omogočili piškotke. V času seje
PHPSESSID   PHP PHP piškotek, analitika. V času seje

2. ZASEBNOST, ZBIRANJE IN OBDELAVA:

2.1. KOMENTARJI

Ko obiskovalci na spletnem mestu puščajo komentarje, zberemo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP-jev naslov in niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi hash), bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preverite, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja.

2.2. MEDIJI

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

2.3. KONTAKTNI IN DRUGI OBRAZCI

Zbiramo in obdelujemo ter nedoločeno dolgo hranimo vse vaše podatke, ki jih vnesete v obrazec za kontaktiranje ali v obrazec za objavo komentarja. Shranjvanje podatkov lahko onemogočite ob prvem obisku strani, kjer to v nastavitvah za zasebnost in piškotke izključite.

2.4. ANALITIKA

Trajnost hranjenja podatkov

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo za nedoločen čas. To je razlog, da lahko morebitne nadaljne komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (ne morejo pa spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in uredijo.

Vaše pravice

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Zbiranje in pošiljanje

Komentarje obiskovalcev je mogoče preveriti s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte.

Zbiramo le tiste podatke, ki jih nam posredujete, uporabljamo pa jih le za lastne namene, torej podatki do tretjih oseb ne pridejo.

Uporaba spletnega mesta je varna.